2011/01/08

Többen lájkolják a sajtószabadságot, mint Orbán Viktort

Szoros versenyben van Orbán Viktor a sajtószabadsággal. A médiatörvény miatt létrejött Facebook-oldalnak már több a tagja, mint a hivatalos miniszterelnöki lapnak. A különbség kicsi, a sajtószabadság azonban a leggyorsabban növekedő magyar oldal a közösségi szájton.

Szombat reggelre 49-cel több tagja lett az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoportnak, mint Orbán Viktornak.
Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért [1] csoport célja, hogy pártoktól és kormányoktól független média működhessen Magyarországon. A tervek közt szerepel az is, hogy egy demokratikusan választott szerkesztőség segítségével publikálnának anyagokat a témában.

Az Orbán Viktor-csoport [2] célja, hogy sok színes képpel mutassa be az országért munkálkodó miniszterelnököt, és álláspontját. Mindkét oldal szerkesztői ismeretlenek, az előbbiek azért, mert tartanak a kormányzat lejárató kampányától, az utóbbiak pedig azért, mert hivatalosan az oldalt maga a miniszterelnök tölti fel a saját fotóival.
A sajtószabadságot követelő oldal támogatóinak száma cikkünk írásának pillanatában 58 603 fő volt, míg Orbán Viktort 58 554 ember lájkolta. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért egyébként a Facebook leggyorsabban fejlődő magyar oldala [3], az év végén heti 10 735-tel nőtt a csatlakozók száma, ami 26,31 százalékos növekedést jelent.

>>>INDEX

Az Indexen megjelent cikk hatása (megjelent "2011. január 8., szombat 15:33") az Egymillióan a magyar sajtószabadságért  csoport támogatottságára:


Orbán Viktor facebook oldala az előzés után nem sokkal:
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario