2011/01/10

Fricz Tamás fidesztálib reloaded

Fricz Tamás, "Főállású árokásó" a polgári politológus reprezentánsa, akiről két szállóige is elhíresült: "egy következmények nélküli ország" és az "előrehozott választások". Az előbbit több mint egy évtizede, az utóbbit nagyjából öt éve rappeli az országnak, de nem politikusként tőle hangzott el a legtöbbször az illegitim kormány, morális válság, velejéig korrupt és alkalmatlan szófordulat is.
Az MTA Politikai Tudományok Intézetének főmunkatársa, számos könyv és tanulmány szerzője, a Fidesz iránt érzett szimpátiáját érveiben sokszor hangoztató elemző, aki a Magyar Nemzetben, Magyar Hírlapban és nagyritkán a Magyar Demokratában is publikál. A Hírtv gyakori vendége, idézettje, az Árokásó irodalomhoz köthető műve az Árok két oldalán.
Épp az árok egyik oldaláról ismételgeti már évek óta, hogy az előrehozott választás az egyelten megoldás az ország problémáira és az már nem poltikai, hanem nemzeti érdek. Előbb belinkelt írásában országos aláírásgyűjtő mozgalom elindítására is buzdítja a polgárokat, a minél hamarabbi választások és kormányváltás reményében.
Az őszödi beszéd után pár hónappal, már-már politikussá előlépve írt nyílt levelet Sólyom Lászlónak, akitől az Országgyűlés feloszlatását kérte, majd "Gyucsány Ferencnek távoznia kell" címmel írt egy levelet a miniszterelnöknek is, akit pedig lemondásra szólított fel. Önbeteljesítő jóslatként, levelei és kívánságai egyelőre komolyabb következménnyel nem jártak.

előnye: kiszámíthatóság
hátránya: monománia
hiszterométer: 8/10
>>>Árokásó


Fricz Tamás udvarol >>>Képviselő Funky

Fricz Tamás shit: megalakulhat a negyedik Magyar Köztársaság (muhaha)

"A 40 évnyi kádárizmussal és 20 évnyi posztkádárizmussal szakítva létrejöhet a negyedik Magyar Köztársaság - jelentette ki Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője, politológus a szervezet 56-os ünnepségén pénteken Budapesten, a Hősök terén."

Fricz Tamás shit:

"A Fricz Tamás politológus és más, jobboldali kötődésű közéleti szereplők által szervezett Civil Összefogás Fórum(CÖF-troll szervezet) most - 2009-től eltérően - nem előrehozott választást követel, hanem felhívással fordul "az Európai Unióhoz, a nemzetközi sajtóhoz és a magyar médiumokhoz", amelyben arra kérik a címzetteket, hogy szálljanak le az Orbán-kormányról."






Fricz Tamás shit:

"A Civil Összefogás Fórumhoz számtalan megkeresés érkezett (Viktorék leszóltak), amiben arra kérnek bennünket, hogy álljunk ki nemzetünk és a demokratikusan megválasztott magyar kormány mellett.
A kérések okaként a világ számos országának médiájában megjelent, a magyar kormány intézkedéseit jogtalanul támadó írásokat jelölték meg.
És egy hazugság a végére:A felháborodás az elmúlt nyolc év haszonélvezői ellen irányul. "

Fricz Tamás shit:

A Vincent blog írja:

Mert ugye a világ boldogabbik részén a civilség, pláne a civil önszerveződés ősi és elidegeníthetetlen lényege, hogy a civil bátran és felelősségteljesen (khmmm..., már megint khmmm...) benyal a hatalomnál, kurvaélet, de leírom: benyal a szaros csontig! És nem egy civil szervezet, hanem civil szervezetek valamiféle fóruma, tehát többen vannak, állítólag. 1072 civil szervezet, plusz egy csomó mégcivilebb magánszemély, köztük egy Dr. Rétvári Bence is, aki ha történetesen azonos Dr. Rétvári Bence államtitkárral, akkor nála tényleg nincs ma Magyarországon civilebb, de talán még Európában sem. Afrikára már nem fogadnék.

Valami olyasmivel szerettem volna ezt a kis szösszenetet befejezni, hogy kész, itt a vég, ennél nincs lejjebb, de egyrészt ezt azonnal félreértené pártíz hülye és párszáz helyre másolná be nagy arccal, hogy né, a rettegők, bőrönd előkészítve, satöbbi, másrészt pedig ez még tényleg nem a vég, bánjunk takarékosan a kifejezésekkel, hiszen ha állandóan mintegy konfetti helyett szórjuk őket, akkor elvész az ereje, lásd még: "benyalni a szaros csontig". Szóval csak ha nagyon indokolt, csak akkor.

Tehát az alternatív befejezés: nem, nincs itt a vég, ez még nem az, tessék bátran optimistának lenni, van ez még lejjebb is. A Fricz-féle civilek felhívása egy bátor és merész lépés ezen a lefelé vezető szerpentinen, ami nem lenne akkora baj, ha történetesen nem irányulna ránk éppen a világ kameráinak egy el nem hanyagolható hányada........


>>>Örülünk, Vincent?

Fricz Tamás shit:

"Fricz Tamás álszentnek és átlátszónak nevezte az aggódó hangokat. Emlékeztetett arra, hogy a Benes-dekrétumok vagy éppen a szlovák nyelvtörvény ügyében nagy volt a csend. A 2006-os brutális rendőri fellépésekkel kapcsolatos tömeges jogsértések felett is szemet hunytak az Európai Unióban. "

Fricz Tamás shit:

"Minden demokráciaféltő nemzetközi megnyilatkozás csak máz, hiszen számos nagyon súlyos ügyben csendben voltak a vezető hatalmak – jelentette ki az MNO-nak Fricz Tamás"

1 comentario:

  1. Shit: Nekivezetnek egy kilencmilliós országot
    a többszázmilliós világnak.
    Belevezetik e csepp országot egy olyan bunyóba ahol csak kikaphat.
    A fidesznek és a cinkosainak: ROHADJATOK MEG!!

    ResponderEliminar