2011/01/09

Mennyit hoz az új adórendszer?

Jövőre éves szinten 5 és fél millió forinttal több marad a Magyarországon dolgozó felsővezetők zsebében éves szinten a Hay Group tanácsadó cég friss elemzése szerint. Az  új adórendszer inkább a magasabb keresetűeknek kedvez.
...Az elemzés eredményei szerint az új adórendszer legnagyobb nyertesei a felsővezetők. A hazai igazgatói szint készpénzes jövedelmeinek átlagát figyelembe véve elmondható, hogy a hazai felsővezetők átlagosan 5,4 millió forinttal többet fognak keresni 2011-ben - akkor is, ha egyáltalán nem kapnak béremelést.
A rendszer előnyei a fizetések csökkenésével fokozatosan enyhülnek: a középvezetők átlagosan évente 1,9 millió forinttal, a szakértők pedig 270 ezerrel többet vihetnek haza.

Az alacsonyan kereső, adminisztratív és fizikai dolgozók viszont rosszabbul járnak majd, átlagosan évi 12.500 forintos csökkenést tapasztalhatnak a keresetükben.
A Hay Group szimulációi szerint a legnagyobb veszteséget a havi bruttó 220 és 250 ezer forint között keresők fogják elszenvedni, ennek értéke nagyjából havi 4-5 ezer (éves szinten 50-55 ezer) forint között lesz.


No hay comentarios:

Publicar un comentario